Konyhai alapkurzus
Elsősorban a kezdőket várjuk. Egy-egy klasszikus menüsort
veszünk át, az igazi "alapkajákat": krumplilevesen, rizsfőzésen át a madártejig.
Habarás, rántás, hagymavágás, keverttészta... és társaik.
Heti rendszerességgel találkozunk 6 héten át.
A kurzusok egymásra épülnek, ezért „csomagban” lehet megvenni.
A kezdetektől tanuljuk meg a konyhai eszközök és alapanyagok helyes használatát, alapfortélyokat.
Ajánljuk: kezdőknek
Időtartam: Heti bontásban, 6 hét, napi 4 óra
Létszám: 10 fő,
A tanfolyam díja: 45 000 Ft /fő
A résztvevők logós kötényt kapnak ajándékba.
Cél:
Alapfortélyok elsajátítása
Konyhai eszközök, alapanyagok helyes használata
Klasszikus menüsor összeállítása
Tematika:
1. alkalom:
Bevezetés
Levesek, alaplevesek (tejfölös krumplileves, eperkrémleves, tárkonyos csirkeraguleves)
2. alkalom:
Egytálételek, főételek, köretek
Zöldborsófőzelék, töltött paprika, grízes tészta
3. alkalom:
Főételek, köretek
Tejszínes bakonyi csirkemell, lecsós szelet, pulykamell Dubarry-módra, burgonyapüré, rizs,(fajtánként), tarhonya
4. alkalom:
Hidegkonyha, alapok, saláták, előételek
Friss és kevert saláták, öntetek és mártások, hidegtálkészítés
5.alkalom:
Desszertek
Madártej, somlói galuska, vargabéles
6.alkalom:
Nemzetközi konyha
Francia, olasz, indiai, alapfogások