GELSA FŐZŐSULI
"Főzni olyan, mintha ünneplőbe öltöztetnénk a lelkünket,
mert annak készítjük a legfinomabb fogásokat, akiket a legjobban szeretünk."
 
MENÜ

Konyhai alapkurzus

Elsősorban a kezdőket várjuk. Egy-egy klasszikus menüsort
veszünk át, az igazi "alapkajákat": krumplilevesen, rizsf
őzésen át a madártejig.
Habarás, rántás, hagymavágás, keverttészta... és társaik.

 

Heti rendszerességgel találkozunk 6 héten át.
A kurzusok egymásra épülnek, ezért „csomagban” lehet megvenni.
A kezdetektől tanuljuk meg a konyhai eszközök és alapanyagok helyes használatát, alapfortélyokat.

Ajánljuk: kezdőknek

Időtartam: Heti bontásban, 6 hét, napi  4 óra

Létszám: 10 fő,

A tanfolyam díja:  45 000 Ft /fő

A résztvevők logós kötényt kapnak ajándékba.

Cél:

Alapfortélyok elsajátítása

Konyhai eszközök, alapanyagok helyes használata

Klasszikus menüsor összeállítása

Tematika:

1. alkalom:

Bevezetés

Levesek, alaplevesek (tejfölös krumplileves, eperkrémleves, tárkonyos csirkeraguleves)

 

2. alkalom:

Egytálételek, főételek, köretek

Zöldborsófőzelék, töltött paprika, grízes tészta

 

3. alkalom:

Főételek, köretek

Tejszínes bakonyi csirkemell, lecsós szelet, pulykamell Dubarry-módra, burgonyapüré, rizs,(fajtánként), tarhonya

 

4. alkalom:

Hidegkonyha, alapok, saláták, előételek

Friss és kevert saláták, öntetek és mártások, hidegtálkészítés

 

5.alkalom:

Desszertek

Madártej, somlói galuska, vargabéles

 

6.alkalom:

Nemzetközi konyha

Francia, olasz, indiai, alapfogások

Asztali nézet