GELSA FŐZŐSULI
"Főzni olyan, mintha ünneplőbe öltöztetnénk a lelkünket,
mert annak készítjük a legfinomabb fogásokat, akiket a legjobban szeretünk."
 
MENÜ

Olasz konyhai alapkurzus

 

Az olasz alapkurzusunk felépítése hasonlít egy igazi olasz étterem étlapjára: végigkóstolunk és megfőzünk minden alap-fogást. Elmélyedünk abban, amiben az olasz konyha a legjobb: az alapanyagok sokfélesége úgy mint: paradicsom, sajtok, felvágottak, halak, balzsamecet, olívaolaj, olívabogyó, liszt, zöldségfélék. Heti rendszerességgel találkozunk 6 héten át. A kurzusok egymásra épülnek, ezért „csomagban” lehet megvenni.

A kurzus ára: 65 000,- / 6 alkalom, mely tartalmaz minden szükséges alapanyagot, munkaeszközt, recepteket, italkóstolót és frissítőket, valamint egy olasz szakácskönyvet.A kurzus – a tanulás érdekében – kis,  10 fős létszámmal fut, a tandíjat előre kérjük fizetni, a kurzust megelőzően legkésőbb 5 munkanappal. A kurzus végén mindenki oklevelet kap, valamint a záró bemutató főzésre 1 vendéget lehet hozni.

 


Első alkalom: Bevezetés, hideg-meleg előételek (Antipasti)

Bevezetés: a kurzussorozat menete, régiók, alapanyagok

Bruchetta con Pomodoro e Mozzarella (pirítós paradicsommal, mozzarellával)

Cozze ripiene (gratinírozott morzsás kagyló), Insalata frutti di mare (meleg tenger gyümölcse saláta)

Vitello tonnato (tonhalszósz borjúsülttel), Verdure alla grilliata con aceto balsamico (grillezett zöldségek pácolva balzsamecettel)

 

Második alkalom: Szószok, tészták és rizottók (Primi)

Gnochetti quatro formaggi (4 sajtos Gnocchetti), Spaghetti all’ arabbiata e aglio olio pepperoncino (fokhagymás-pepperonchinós spaghetti)

Calzone (töltött pizza lepény) vagy focaccia rozmaringgal, Risotto alla Milanese (sáfrányos rizottó)

 

Harmadik alkalom: Fő fogások: húsok (Carne)

Saltimbocca alla romana (sült borjúszeletek zsájával, pármai sonkával és zöldbabbal)

Agnelo con krusta di basiliko e pomodoro (bazsalikompesztós sült bárány)

Tagliata con acetto di balsamico sulla ruccola e parmeggano (balzsamecetes-grillezett hátszín ruccola ágyon parmezánnal)

 

Negyedik alkalom: Fő fogások: halak (Pesci)

Sóágyon sült branzino, Calamari fritti (sült tintahalkarikák), Szardínia és scampi grillezve, Polpi ripieni in forno (töltött polip)

 

Ötödik alkalom: Édességek (Dolci)

Torta della nonna (nagyi tortája), Tiramisu con ricotta e frutti di bosco (túros- erdeigyümölcsös tiramisu)

Semifredo di ameretto (amaretto fagyi), Espressomousse (kávékrém)

 

Hatodik alkalom: Mai modern olasz konyha

Az új trendek: bemutató főzés és vacsora: meglepetés menüvel, Consommé, Répa krémleves Szent Jakab kagylóval

 

Asztali nézet