Vegetariánus főzőtanfolyam
Tanfolyami tematika:
Táplálkozási alapelvek
Egészséges táplálkozás
Vegetáriánus ételtársítások, alapanyagok
Ételkészítési eljárások, főzési technikák
A főzőtanfolyam céljai: Megismerkedünk a konyhaművészet alaptechnikáival, amelyek
alapján új ételeket alkotunk saját két kezünkkel. Az ételeket (lehetőség szerint) évszaknak megfelelő friss, adalékanyag nélkül, magyar termékekből készítünk el. . Elméletek helyett olyan
konyhaművészeti fortélyokat mutatunk.
A főzőtanfolyam menete: A tanfolyamok ételei lakto-vegetáriánus módon készülnek, de ha
igény van rá, akkor kizárólag növényi alapanyagokból készülő ételeket is készíthetünk. 6-7fős
csoportokat indítunk, 6-8 ételt készítünk el közösen, a jelentkezők aktív részvételével! A
recepteket nyomtatott formában közreadjuk, majd a felmerülő kérdéseket megbeszéljük.
Minden alkalom időtartama kb. 4 óra. Minden héten lesz legalább 1 főzőiskolai nap.
A tanfolyam díja: 45 000 Ft/fő
A résztvevők logós kötényt kapnak ajándékba.
Néhány példa a tanfolyam alatt elkészítendő ételekből:
Tönkölybúza gulyás
Brokkolival töltött palacsinta
Rozmaringos pirított burgonya,
Fokhagymamártás
Tavaszi saláta (retek, fejes saláta,
paradicsom, újhagyma)
Csörögefánk vaníliamártással
Sütőtök krémleves
Töltött káposzta
Waldorf saláta (alma, dió, zeller, tejföl,
tejszín)
Zöldség-erőleves tökmaggombóccal
Szezámos rántott padlizsán (tojásmentes
panírral)
Orientál rizs (aszalt gyümölcsökkel, olajos
magvakkal)
Párolt zöldség indiai fűszerezéssel
Mákkrémes kifli
Tejszínes zellerkrémleves
Csicseri golyó
Kuszkusz, mogyorós arab paradicsommártás
Olívabogyós saláta (uborka, répa, káposzta,
olívabogyó)
Narancstorta
Roqefortos „orosz” saláta
Édes-csípős leves
Bolognai spagetti hajdinából
Egzotikus gyümölcskosár (kókuszpuding, kivi,
banán, mandarin)
Tavaszi saláta
Medvehagyma krémleves
Magyaros pástétom
Minesztra (olasz zöldség) leves
Mandulába bundázott alma vaníliás
szőlőmártással
Indiai vörös-lencse leves
Padlizsán rizottó
Paradicsommártás
Mini mákos rétes szilvamártással