GELSA FŐZŐSULI
"Főzni olyan, mintha ünneplőbe öltöztetnénk a lelkünket,
mert annak készítjük a legfinomabb fogásokat, akiket a legjobban szeretünk."
 
MENÜ

Vegetariánus főzőtanfolyam

 

Tanfolyami tematika:

Táplálkozási alapelvek

Egészséges táplálkozás

Vegetáriánus ételtársítások, alapanyagok

Ételkészítési eljárások, főzési technikák

 

A főzőtanfolyam céljai: Megismerkedünk a konyhaművészet alaptechnikáival, amelyek

alapján új ételeket alkotunk saját két kezünkkel. Az ételeket (lehetőség szerint) évszaknak megfelelő friss, adalékanyag nélkül, magyar termékekből készítünk el. . Elméletek helyett olyan

konyhaművészeti fortélyokat mutatunk.

 

A főzőtanfolyam menete: A tanfolyamok ételei lakto-vegetáriánus módon készülnek, de ha

igény van rá, akkor kizárólag növényi alapanyagokból készülő ételeket is készíthetünk. 6-7fős

csoportokat indítunk, 6-8 ételt készítünk el közösen, a jelentkezők aktív részvételével! A

recepteket nyomtatott formában közreadjuk, majd a felmerülő kérdéseket megbeszéljük.

Minden alkalom időtartama kb. 4 óra. Minden héten lesz legalább 1 főzőiskolai nap.

A tanfolyam díja: 45 000 Ft/fő

A résztvevők logós kötényt kapnak ajándékba.

 

Néhány példa a tanfolyam alatt elkészítendő ételekből:

Tönkölybúza gulyás

Brokkolival töltött palacsinta

Rozmaringos pirított burgonya,

Fokhagymamártás

Tavaszi saláta (retek, fejes saláta,

paradicsom, újhagyma)

Csörögefánk vaníliamártással

Sütőtök krémleves

Töltött káposzta

Waldorf saláta (alma, dió, zeller, tejföl,

tejszín)

 

Zöldség-erőleves tökmaggombóccal

Szezámos rántott padlizsán (tojásmentes

panírral)

Orientál rizs (aszalt gyümölcsökkel, olajos

magvakkal)

Párolt zöldség indiai fűszerezéssel

Mákkrémes kifli

Tejszínes zellerkrémleves

Csicseri golyó

Kuszkusz, mogyorós arab paradicsommártás

Olívabogyós saláta (uborka, répa, káposzta,

olívabogyó)

Narancstorta

Roqefortos „orosz” saláta

Édes-csípős leves

Bolognai spagetti hajdinából

Egzotikus gyümölcskosár (kókuszpuding, kivi,

banán, mandarin)

Tavaszi saláta

Medvehagyma krémleves

 

Magyaros pástétom

Minesztra (olasz zöldség) leves

Mandulába bundázott alma vaníliás

szőlőmártással

Indiai vörös-lencse leves

Padlizsán rizottó

Paradicsommártás

Mini mákos rétes szilvamártással

Asztali nézet